POLITIKA ZASEBNOSTI

POLITIKA ZASEBNOSTI

Ta Politika varstva zasebnosti in uporabe piškotkov na spletnem mestu velja za vsakogar, ki se šteje za uporabnika ter za celotno spletno mesto, vključno z njegovimi podstranmi.

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče spletno mesto www.tk-oblak.si (v nadaljevanju: uporabnik).
Kupec je vsaka pravna ali fizična oseba, ki v skladu s Splošnimi pogoji poslovanja www.tk-oblak.si sklene eno izmed pogodb (v nadaljevanju: kupec).

Z uporabo spletnega mesta, uporabnik potrjuje, da se strinja s to Politiko varstva zasebnosti in piškotkov na spletnem mestu. Uporabnik se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta strinja s spremembami.

I. Varstvo osebnih podatkov

Na Turistični kmetiji Oblak spoštujemo vašo zasebnost in bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za navedene namene. Vaše osebne podatke bomo skrbno varovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679 (GDPR)) in Zakon o varovanju osebnih podatkov – ZVOP-1), Politiko varstva zasebnosti in piškotkov na spletnem mestu in internim aktom našega zavoda.

1. Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno s Politiko varstva zasebnosti in internim aktom, je Turistična kmetija Oblak, Rigelj pri Ortneku 2, 1316 Orntek.

2. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v Turistični kmetiji Oblak je Jernej Oblak, dosegljiv na e-naslovu info@tk-oblak.si.

3. Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam ali v tretje države

Turistična kmetija Oblak zbranih osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam ali v tretje države.

Edina izjema je, ko se za pošiljanje e-novičnikov uporablja spletna platforma MailChimp, kjer so shranjeni osebni podatki za pošiljanje takih novic (ime, priimek, elektronska pošta). Spletna platforma MailChimp v svojih Splošnih pogojih uporabe in Politiki zasebnosti zagotavlja spoštovanje pravil iz Splošne uredbe GDPR (Uredba EU 2016/679) in potrjuje, da je pridobila certifikat skladnosti z zasebnostnim ščitom EU-ZDA (EU-U.S. Privacy Shield Framework).

4. Vrste osebnih podatkov in nameni njihove obdelave

Turistična kmetija Oblak obdeluje osebne podatke posameznikov bodisi na podlagi privolitve, bodisi na podlagi sklenjene pogodbe.

4.1. Obdelava na podlagi privolitve

Turistična kmetija Oblak zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov za namene pošiljanja e-novic, z informacijami o aktualnih ponudbah, ugodnostih in ostalih novostih povezanih s turistično ter gostinsko dejavnostjo kmetije. Navedena obvestila se pošiljajo izključno preko elektronske pošte.

Za ta namen podjetje Turistična kmetija Oblak od posameznika zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: ime, priimek, elektronski naslov.

4.2. Obdelava na podlagi pogodbe

Turistična kmetija Oblak zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov na podlagi sklenjene pogodbe za rezervacijo nočitev, kakor to opredeljujejo Splošni pogoji.

Osebni podatki, zbrani na tej podlagi, so potrebni za izvršitev pogodbene obveznosti o izvršitvi naročene storitve v okviru ponudbe kmetije oziroma za poprodajne aktivnosti, kot je preverjanje zadovoljstva o opravljenem nakupu. 

Za ta namen Turistična kmetija Oblak od posameznika zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: ime, priimek, elektronski naslov, ulica, poštna številka, mesto, država.

Turistična kmetija Oblak ne zbira številk in drugih podatkov, ki se nanašajo na kreditne kartice in jih kupec posreduje preko spletnega mesta. Te podatke zbirajo izključno ponudniki plačevanja s kreditnimi karticami.

5. Varstvo osebnih podatkov

Turistična kmetija Oblak za zagotavljanje varovanja osebnih podatkov izvaja vse potrebne pravne, organizacijske in ustrezne logistično-tehnične postopke in ukrepe, bodisi sam na podlagi internih aktov, bodisi preko svojih pogodbenih partnerjev.

6. Rok hrambe osebnih podatkov

Posebni podatki posameznika, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, se lahko obdelujejo in hranijo, do izpolnitve namena oziroma do preklica dane privolitve posameznika.

7. Pravice posameznika

Skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik pravico dano privolitev kadarkoli preklicati, zahtevati dostop do podatkov, popravek podatkov, omejitev obdelave, izbris osebnih podatkov, prenosljivost podatkov ali pravico do ugovora, in sicer tako, da nas o tem obvesti pisno po pošti na naslov Turistična kmetija Oblak, Rigelj pri Ortneku 2, 1316 Ortnek ali preko elektronske pošte info@tk-oblak.si. Na navedeni naslov lahko posameznik poda tudi pritožbo v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.

Posameznik pa lahko pritožbo glede obdelave njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije

8. Ravnanje v primeru kršitev

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo Turistična kmetija Oblak nemudoma izvedla vse notranje in zunanje ukrepe (tehnične, organizacijske) za zaščito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih bo o tem obvestil, prav tako bo s tem seznanil pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

Hišni ljubljenčki

Hišni ljubljenčki v resortu niso dovoljeni.

Kajenje

Kajenje v notranjih prostorih je prepovedano. Gostom je kajenje omogočeno na zunanjih površinah.

Parkirišče

Gostom je na voljo brezplačno zunanje parkirišče. Kmetija ne sprejema odgovornosti za varnost vozil, poškodbe vozil ali za stvari shranjene v njem.

Škoda

Pridržujemo si pravico in gost nas s podpisom na prijavnici pooblašča, da zaračunamo za morebitno škodo, ki je nastala v sobi gosta ali v resortu med bivanjem gosta, ali za vse predmete, ki manjkajo ob odhodu gosta.

Predčasen odhod

Resort ni dolžen vrniti gostu/stranki vrednosti nočitve za predčasni odhod. Za morebitne izjeme glede na razlog predčasnega odhoda, je potrebna odobritev s strani vodstva.

Veljavno pravo

Za te splošne pogoje velja slovenska zakonodaja. Stranki se dogovorita za izključno pristojnost slovenskih sodišč.

Varovanje zasebnosti

Resort vse pridobljene podatke o gostih varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Šteje se, da gost s sprejemom ponudbe pristaja na uporabo teh podatkov tudi za namene statistične obdelave in obveščanja o ponudbah. Ob prijavi v resort je potrebno predložiti osebni dokument.