SPLOŠNI POGOJI

SPLOŠNI POGOJI

Pogodbeni partnerji

Pogodbena partnerja sta Turistična kmetija Oblak in gost. Če je za gosta oddala naročilo tretja oseba, potem na podlagi solidarnega jamstva tretja oseba skupaj z gostom jamči kmetiji za vse obveznosti iz pogodbe.

Sklenitev pogodbe

Pogodba je sklenjena, ko resort prejme pisno potrdilo s strani gosta in ko resort pošlje potrditev rezervacije gostu. S tem se smatra, da gost v celoti sprejema Splošne pogoje poslovanja. Pozor: ponudba za nastanitev ne pomeni rezervirane sobe. Gost mora potrditi prejeto ponudbo s ključnimi podatki in plačati 40% depozit celotne rezervacije, na osnovi katere prejme potrditev rezervacije, ki mu zagotavlja bivanje v resortu

Valuta

Vse cene so v valuti evro (€ / EUR) in imajo vključen DDV.

Rezervacija

Gost lahko opravi rezervacijo pisno na elektronski naslov info@tk-oblak.com, po telefonu +385 41 700 904 ali osebno na recepciji kmetije. V primeru rezervacij preko spletnih portalov, se gost strinja s pogoji rezervacije na spletnem portalu in posledično tudi s splošnimi pogoji kmetije.

Odpoved rezervacije ali sprememba rezervacije

Za spremembo rezervacije/odpoved pišite na info@tk-oblak.si, pokličite na +385 41 700 904. 

Pogoji odpovedi

Veljajo naslednji pogoji odpovedi:
Do 21 dni pred prihodom: brez stroškov odpovedi
20 – 7 dni pred prihodom: 40% zneska skupne cene
6 – 0 dni pred prihodom: 100% zneska skupne cene
Pri predčasnem odhodu je potrebno plačati preostale dni nočitve.

Neprihod gosta

Če se gost ne prijavi v resort na dan prihoda, se bremeni skladno s pogoji o odpovedi rezervacije.

Plačilo

Možni so naslednji načini plačila: gotovina, predračun.

Storitev

Osnovna storitev je nočitev. Možnost je doplačilo za zajtrk. 
Po predhodnem dogovoru je možnost naročiti tudi kosilo ali večerjo.

Cena vključuje

Nočitev, brezžični internet, parkirišče, posteljnina, 2 brisači na osebo.

Prijava/odjava gostov

Prijava: od 14:00, odjava: do 10:00
Rezervirano namestitev za gosta držimo na dan prihoda do 24. ure. V primeru kasnejšega prihoda je gost dolžen predčasno obvestiti kmetijo – najkasneje do 24. ure na dan prihoda. V kolikor gost ne seznani kmetija pravočasno, kmetija ni dolžna držati sobe za gosta, prav tako ima pravico gostu zaračunati stroške neprihoda.

Prijava gosta na kmetiji

Iz varnostnih razlogov morajo gostje ob prijavi imeti s seboj veljaven osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list).

Turistična taksa

Se zaračuna vsem osebam po spodnjih pogojih odrejenih s strani Občine Ribnica. Odraslim se zaračuna turistična taksa v višini 1,5€ na osebo na noč. Otroci in mladina od 7. leta starosti do 18. leta starosti, plačajo polovično vrednost odrejene turistične takse, v vrednosti 0,75€ na osebo na noč.

Hišni ljubljenčki

Hišni ljubljenčki niso dovoljeni.

Kajenje

Kajenje v notranjih prostorih je prepovedano. Gostom je kajenje omogočeno na zunanjih površinah.

Parkirišče

Gostom je na voljo brezplačno zunanje parkirišče. Kmetija ne sprejema odgovornosti za varnost vozil, poškodbe vozil ali za stvari shranjene v njem.

Škoda

Pridržujemo si pravico in gost nas s podpisom na prijavnici pooblašča, da zaračunamo za morebitno škodo, ki je nastala v sobi gosta ali med bivanjem gosta, ali za vse predmete, ki manjkajo ob odhodu gosta.

Predčasen odhod

Resort ni dolžen vrniti gostu/stranki vrednosti nočitve za predčasni odhod. Za morebitne izjeme glede na razlog predčasnega odhoda, je potrebna odobritev s strani vodstva.

V primeru predčasnega odhoda (1 dan) otroka iz tabora, se le temu zaračuna 50% vrednosti tabora. 

V primeru predčasnega odhoda (2 dan) otroka iz tabora, se le temu zaračuna 80% vrednosti tabora.

Veljavno pravo

Za te splošne pogoje velja slovenska zakonodaja. Stranki se dogovorita za izključno pristojnost slovenskih sodišč.

Varovanje zasebnosti

Resort vse pridobljene podatke o gostih varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Šteje se, da gost s sprejemom ponudbe pristaja na uporabo teh podatkov tudi za namene statistične obdelave in obveščanja o ponudbah. Ob prijavi v resort je potrebno predložiti osebni dokument.